People with Palestinian Flags Protesting on the Street
|

Γιατί Ισραηλινός ειρηνιστής θα φυλακιστεί για την Παλαιστίνη

18χρονος Ισραηλινός αρνείται να καταταγεί και την συνενοχή στην γενοκτονία των Παλαιστινίων

Το παλληκάρι έχει συνείδηση και ενσυναίσθηση και μπράβο του!

Δεν είναι όλοι οι Ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου σαν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ονομάζομαι Yuval Moav, είμαι 18 χρονών και αρνούμαι την συνενοχή στην γενοκτονία. Σήμερα πρέπει να καταταγώ στον Ισραηλινό στρατό και θα αρνηθώ, με συνέπεια τον εγκλεισμό μου σε στρατιωτική φυλακή για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Το ιερό Τορά (Holy Torah) μας απαγορεύει τον πόλεμο, τον στρατό. Δε πρέπει να προκαλούμε την κυριαρχία άλλων λαών, πρέπει να συμβιβαζόμαστε όποτε είναι δυνατόν, γιατί το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή, όχι ο θάνατος.

Η σύγκρουση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων είναι ένα από τα πιο παρατεταμένα και βίαια πολιτικά ζητήματα του 20ού και 21ου αιώνα. Κεντρικό σημείο της διαμάχης είναι ο έλεγχος εδαφών και οι διεκδικήσεις κυριαρχίας στην περιοχή της Παλαιστίνης, καθώς και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων να ζουν σε δικά τους εδάφη.

Η κατάσταση των Παλαιστινίων είναι αναμφισβήτητα τραγική και σύνθετη, με συνεχόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η γενοκτονία είναι ένας όρος που αναφέρεται στη σκόπιμη και συστηματική καταστροφή μιας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας. Όταν αναφερόμαστε στην κατάσταση των Παλαιστινίων και τη χρήση του όρου “γενοκτονία”, αναφερόμαστε στις επιθέσεις και τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων ως εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα γεγονότα στην περιοχή:

  1. Κατάληψη και εκτοπισμός: Από τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948, πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί από τα εδάφη τους και ζουν ως πρόσφυγες σε στρατόπεδα ή άλλες χώρες. Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, οι εποικισμοί και τα οδοφράγματα έχουν περιορίσει σημαντικά την ελεύθερη μετακίνηση των Παλαιστινίων.
  2. Στρατιωτικές επιθέσεις: Η στρατιωτική βία και οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραηλινού στρατού και παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων, όπως η Χαμάς, έχουν οδηγήσει σε πολλούς θανάτους αμάχων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Οι επιθέσεις έχουν χαρακτηριστεί από κάποιους ως δυσανάλογες και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
  3. Οικονομικός και κοινωνικός αποκλεισμός: Οι περιοχές της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης αντιμετωπίζουν αυστηρό αποκλεισμό από το Ισραήλ, κάτι που έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση. Οι περιορισμοί στην πρόσβαση σε βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα, νερό και φάρμακα, έχουν προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στον πληθυσμό.

Η κατάσταση στην Παλαιστίνη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη διεθνή σκηνή. Οργανισμοί όπως τα Ηνωμένα Έθνη και ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν καταδικάσει τις πράξεις βίας και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά η διεθνής κοινότητα παραμένει σιωπηλά αμέτοχη στην γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Πηγή πληροφορίας: https://web.facebook.com/share/r/VMCMn9cDsbixqGDc/

Similar Posts